Violen met ervaring

 

Diverse violen die qua klank geoptimaliseerd zijn. Maak vrijblijvend een afspraak om ze te bespelen en te beluisteren. De prijs is inclusief een gebruikte koffer en een strijkstok. Op dit moment 6 stuks: een 4/4 viool Giulio Degani (kopie), een Guarneri model van rond het jaar 1900 een Stradivarius kopie, een Franse viool, een Duitse viool en een 2/4 studieviool

1) Prachtige viool, gelabeld “Giulio Degani” 

Het instrument is handgebouwd rond het jaar 1900, heeft een krachtige warme klank en is sierlijk ingelegd.   Prijs n.o.t.k.

Hier een klankfragment van de Degani

Prachtig ingelegd

2) Guarneri model van ca 1900                NIEUW!

Een zeer krachtige volle toon, warm in de lage tonen, helder in de hoge. Dit instrument heeft veel strijkervaring en de daarbij behorende gebruikssporen en enkele oude reparaties. Prijs: n.o.t.k.

Hier volgen twee klankfragmenten, van deze viool, gespeeld door Anna Rosier. Een stukje Bach (dubbelconcert) en een fragment van Elgar (Chansons du Matin).

 

3)  Stradivarius 1713 kopie, met nieuw bovenblad

Mooi gebouwd rond het jaar 1900 van goed klankhout, prachtig ingelegd en met Parijs oog in stemschroeven en eindknopje. De viool heeft een nieuw bovenblad oud die blank is uitgevoerd. Wel gelakt, maar geen kleurstof in de lak. Prijs: n.o.t.k.

Er is -nog- geen klankfragment van deze viool beschikbaar. 

4) Franse Viool

Viool gebouwd medio 20e eeuw, waarschijnlijk in Frankrijk, met aangename heldere klank. Prijs: n.o.t.k.

Hieronder volgt een klankfragment van de Franse Viool. Het begint met stukje uit het Dubbelconcert van Bach, naadloos gevolgd door hey begin van de Chansons du Matin van Elgar. 

 

5) Oude Duitse viool 

Viool ws 1e helft 20e eeuw. In goede staat. Aangename klank en licht aanspeelbaar.

   

6) Studieviool 2/4 Duits

Goed studie instrument met reparatie aan de hals, daardoor veel speelplezier en klank voor weinig geld.